Národní informační centrum pro evropský výzkum

Zpět

Akce EARMA a EUA k přípravám FP10

23.05.2024

Dne 28. května 2024 se konají dvě zajímavé akce k přípravě 10. rámcového programu EU pro výzkum a inovace (FP10) – jedna organizovaná Evropskou asociací manažerů a administrátorů výzkumu (EARMA) a druhá Evropskou univerzitní asociací (EUA). Obě akce se zaměří na různé úhly pohledu na FP10.

 1. Informační setkání EARMA k přípravám FP10

Evropská asociace manažerů a administrátorů výzkumu (EARMA) s potěšením oznamuje online informační setkání, které se bude konat 28. května 2024 a které se bude týkat pozičního dokumentu organizace k nadcházejícímu 10. rámcovému programu EU pro výzkum a inovace (FP10).

Mezi řečníky patří Georg Schütte (generální tajemník Volkswagen Foundation a člen expertní skupiny pro průběžné hodnocení programu Horizont Evropa a budoucnost 10. rámcového programu pro výzkum) a Joachim Wiemann (DG RTD Evropské komise). Webinář bude moderovat Dipti Pandya, předsedkyně EARMA, a vystoupí na něm také Eleonora Zuolo a Daniel Spichtinger z EARMA.

Setkání poskytne komunitě manažerů ve výzkumu příležitost diskutovat doporučení obsažená v pozičním dokumentu EARMA. Účastníci rovněž získají aktuální informace o současném stavu příprav na FP10.

  • Datum: 28. května 2024
  • Čas: 16:30 - 18:00 CEST
  • ísto: Online webinář (účast zdarma), prosím registrujte se zde.

 2. Webinář EUA k přípravám FP10

Evropská univerzitní asociace (EUA) s potěšením oznamuje online webinář, který se bude konat 28. května 2024, a který se zaměří na to, jak formovat FP10, aby posílil svou kritickou roli jako katalyzátor excelence, spolupráce, inkluze a dopadu výzkumu a inovací (R&I) napříč Evropou. Webinář se také zaměří na to, jak může program lépe podporovat univerzity v plnění jejich misí v oblasti výzkumu a inovací pro dobro společnosti.

Mezi řečníky patří Massimiliano Esposito (DG RTD Evropské komise), Agata Janaszczyk (Stálé zastoupení Polska při EU) a Reko Leino (prorektor pro výzkum, Åbo Akademi University, Finsko). Webinář bude moderovat Stephane Berghmans, ředitel pro výzkum a inovace EUA.

Setkání poskytne účastníkům příležitost diskutovat o doporučeních a strategiích pro FP10. Účastníci rovněž získají aktuální informace o současném stavu příprav na FP10.

  • Datum: 28. května 2024
  • Čas: 10:00 - 11:30 CEST
  • Místo: Online webinář (účast zdarma), prosím registrujte se zde.

Tyto akce poskytují jedinečnou příležitost k získání informací a výměně názorů na budoucnost výzkumu a inovací v Evropě. Připojte se k nám a získejte aktuální informace a inspiraci!

Více aktualit

Zapojte se do národní konzultace k pozici ČR pro FP10

22.07.2024

Chcete se podílet na formování budoucí výzkumné politiky EU a tvorbě budoucího programu pro výzkum a inovace? Zapojte se do konzultace k FP10 (Rámcovému programu pro výzkum a inovace na období 2028-2034), připravovanému programu Evropské unie, který naváže na...

Výzvy Nového evropského Bauhausu: CONNECT a CO-CREATE

23.07.2024

Evropský inovační a technologický institut/The EIT Community New European Bauhaus otevřel 4. července 2024 dvě menší výzvy k Novému evropskému Bauhausu. Cílí na problémy, kterým čelí města, příměstské a venkovské oblasti, a kterými jsou dnes především klima, městská mobilita,...

Registrace na Evropský týden regionů a měst 2024 otevřena

19.07.2024

Zájemci se nyní mohou registrovat na Evropský týden regionů a měst (European Week of Regions and Cities, EWRC 2024), který se pod motem “Empowering Communities” koná v Bruselu a online ve dnech 7. – 10. října 2024. Program je k dispozici zde a u každé položky programu...

Mohlo by vás zajímat

Projekt od A do Z

Hodnocení rámcových programů

Právní a finanční aspekty

Podpora koordinátorů

Rámcový program 2028 - 2034