Národní informační centrum pro evropský výzkum

Zpět

CERIS workshop - škody v online prostředí a posilování spolupráce bezpečnostních aj. složek

17.07.2024

Soubory:

Draft_agenda_CERIS_annual_event_2425_September_2024_uwgMxPFHpXjAbI1Cax1j8LA_106988.pdf

Ve dnech 24. a 25. září se v Bruselu pod záštitou Evropské komise a sdružení CERIS koná akce na podporu potírání zločinu a terorismu s názvem "An exploration into cross-cutting issues: 1) online harms and 2) involvement of practitioners in security research".

Cílem akce je usnadnit a stimulovat diskusi a výměnu názorů mezi odborníky na bezpečnostní výzkum, tvůrci politik, výzkumníky, občanskou společností a průmyslem na průřezová témata, která mají široký a horizontální dopad na výzkum a inovace v této oblasti.

První den bude věnován diskusi o online škodách, od zkoumání jejich současných podob a rozsahů až po analýzu nových a budoucích technik a technologií souvisejících s online škodami. Součástí bude i diskuse k tomu, Zákon o AI ovlivní boj proti online zločinům.

Druhý den bude zaměřen na pochopení možných výzev, kterým odborníci (policejní orgány, nevládní organizace, občanské společnosti a forenzní ústavy) čelí v souvislosti s jejich účastí v konsorciích pro bezpečnostní výzkum, a na diskusi o dobrých a špatných praktikách v této oblasti.

Cílem dvoudenní akce je usnadnit sdílení zkušeností a výzkumných zjištění s cílem identifikovat současné úspěchy, možné synergie a inspirovat se navzájem při posilování spolupráce na evropské úrovni.

Podrobné informace naleznete zde https://eu.eventscloud.com/website/14525/practical-information-in-person-event/

Pořadatel: Evropská komise a sdružení CERIS

Více aktualit

Téměř 100 pitch prezentací z květnové burzy partnerů v Paříži

17.07.2024

V květnu proběhla v Paříži velká tradiční burza partnerů k projektům připravovaným do výzev bezpečnostního výzkumu Klastru 3 v r. 2024. Téměř 100 prezentací od budoucích koordinátorů i partnerů nabízejících svou expertizu si můžete stáhnout z odkazů níže.  Další...

ZÁZNAM z evropského infodne klastru 3 k výzvám 2024

17.06.2024

Dne 12. června proběhl Evropský infoden k výzvám 2024 v bezpečnostním výzkumu, v Klastru 3. Záznam najdete na tomto odkazu. Akci pořádala Evropská komise a síť národních kontaktů SEREN5. Následující den 13. června proběhla v Bruselu i...

WORKSHOP Inovace pro bezpečnost e-commerce a potírání nezákonných transakcí

30.05.2024

Ve čtvrtek 11. července od 9 do 16.30 hodin proběhne v Bruselu workshop na téma Inovace pro bezpečnost e-commerce a potírání nezákonných transakcí.  Workshop pořádaný Evropskou Komisí a sdružením CERIS si klade za cíl představit a diskutovat o evropském výzkumu...

Mohlo by vás zajímat

Projekt od A do Z

Hodnocení rámcových programů

Právní a finanční aspekty

Podpora koordinátorů

Rámcový program 2028 - 2034