Národní informační centrum pro evropský výzkum

Zpět

Akce EARMA a EUA k přípravám FP10

23.05.2024

Dne 28. května 2024 se konají dvě zajímavé akce k přípravě 10. rámcového programu EU pro výzkum a inovace (FP10) – jedna organizovaná Evropskou asociací manažerů a administrátorů výzkumu (EARMA) a druhá Evropskou univerzitní asociací (EUA). Obě akce se zaměří na různé úhly pohledu na FP10.

 1. Informační setkání EARMA k přípravám FP10

Evropská asociace manažerů a administrátorů výzkumu (EARMA) s potěšením oznamuje online informační setkání, které se bude konat 28. května 2024 a které se bude týkat pozičního dokumentu organizace k nadcházejícímu 10. rámcovému programu EU pro výzkum a inovace (FP10).

Mezi řečníky patří Georg Schütte (generální tajemník Volkswagen Foundation a člen expertní skupiny pro průběžné hodnocení programu Horizont Evropa a budoucnost 10. rámcového programu pro výzkum) a Joachim Wiemann (DG RTD Evropské komise). Webinář bude moderovat Dipti Pandya, předsedkyně EARMA, a vystoupí na něm také Eleonora Zuolo a Daniel Spichtinger z EARMA.

Setkání poskytne komunitě manažerů ve výzkumu příležitost diskutovat doporučení obsažená v pozičním dokumentu EARMA. Účastníci rovněž získají aktuální informace o současném stavu příprav na FP10.

  • Datum: 28. května 2024
  • Čas: 16:30 - 18:00 CEST
  • ísto: Online webinář (účast zdarma), prosím registrujte se zde.

 2. Webinář EUA k přípravám FP10

Evropská univerzitní asociace (EUA) s potěšením oznamuje online webinář, který se bude konat 28. května 2024, a který se zaměří na to, jak formovat FP10, aby posílil svou kritickou roli jako katalyzátor excelence, spolupráce, inkluze a dopadu výzkumu a inovací (R&I) napříč Evropou. Webinář se také zaměří na to, jak může program lépe podporovat univerzity v plnění jejich misí v oblasti výzkumu a inovací pro dobro společnosti.

Mezi řečníky patří Massimiliano Esposito (DG RTD Evropské komise), Agata Janaszczyk (Stálé zastoupení Polska při EU) a Reko Leino (prorektor pro výzkum, Åbo Akademi University, Finsko). Webinář bude moderovat Stephane Berghmans, ředitel pro výzkum a inovace EUA.

Setkání poskytne účastníkům příležitost diskutovat o doporučeních a strategiích pro FP10. Účastníci rovněž získají aktuální informace o současném stavu příprav na FP10.

  • Datum: 28. května 2024
  • Čas: 10:00 - 11:30 CEST
  • Místo: Online webinář (účast zdarma), prosím registrujte se zde.

Tyto akce poskytují jedinečnou příležitost k získání informací a výměně názorů na budoucnost výzkumu a inovací v Evropě. Připojte se k nám a získejte aktuální informace a inspiraci!

Více aktualit

Rozhovor s Lucií Núñez o přípravách na 10. rámcový program EU

26.06.2024

V rámci příprav na nadcházející 10. rámcový program pro výzkum a inovace (FP10) CZARMA přinesla exkluzivní rozhovor s Lucií Nunez, která detailně popisuje aktuální fázi přípravy České republiky a plány do budoucna. Lucie Núñez zdůraznila, že Ministerstvo školství,...

Vznikla Platforma MŠMT pro budoucí podobu 10. rámcového programu EU

21.05.2024

Dne 20. května se konalo první jednání nově vzniklé Platformy Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) pro budoucí podobu 10. rámcového programu EU pro výzkum a inovace. Setkání se účastní pozvaní zástupci státní správy, národních kontaktů i příjemců. Akci...

Stručný přehled dosavadního vývoje příprav FP10 z pohledu EU a ČR

14.05.2024

V Evropské unii začínají přípravy desátého rámcového programu (FP10). Jednou z klíčových aktivit je ex-post hodnocení programu Horizont 2020, které bylo finalizováno a publikováno na konci ledna 2024. Výsledky tohoto hodnocení poskytují důležité podklady pro...

Mohlo by vás zajímat

Projekt od A do Z

Hodnocení rámcových programů

Právní a finanční aspekty

Podpora koordinátorů

Rámcový program 2028 - 2034